Gegrilde sardientjes met mango-salsa
Een maaltijd met een mediterraan tintje. Serveer op een zonnig terras met een fles gekoelde vinho verde!

Ingrediënten
Voor 4 personen

Voor de salsa: 
200g mango, in stukjes
1 lente-uitjes, fijngehakt (ook het groen)
1 zoete puntpaprika, fijngehakt
½ rode pepertje, zonder zaadjes, fijngehakt
sap van een halve limoen
zeezout
1 el extra vergie olijfolie
Voor de sardientjes:
2-3 sardientjes per persoon, schoongemaakt
zeezout en veel versgemalen peper
extra vergie olijfolie
een paar plakjes limoen
10-20 minuten

Recept

Voor de salsa:
Meng alle ingrediënten voorzichtig in een kom en de salsa is klaar! 

Voor de sardines:
Kerf de sardientjes een paar keer aan elke kant. Wrijf ze in met de olijfolie, zeezout en veel versgemalen peper. Verhit de gril en gril ze 5-6 minuten aan elke kant. Tegelijkertijd kan je ook een paar plakjes limoen grillen.

Om te serveren:
Doe de gegrilde sardientjes op een bord. Besprenkel ze met meer verse peper en een scheut olijfolie. Geef de salsa er bij en dien op met vers brood en een strakke vinho verde.
toegevoegd door PWestbeek