Groentemelange
Overschotjes, als je ze allemaal bijeen flikkert komt er wel eens iets lekkers uit de bus. Die paarse en gele wortelen, in de winkel leek dat een goed idee maar in de ijskast bleven ze wat liggen. Drie zoete puntpaprikas in de verpakking terwijl ik er maar twee nodig had. Een volledig per vergissing versneden courgette, een half bakje champignons en ga zo maar door. Feit is, we kopen teveel. En wat erger is, we gooien sommige van die dingen ongebruikt weg. Gewoon! De normaalste zaak van de wereld. Vervang weg door pot en probeer eens iets in de keuken. In het slechtste geval smaakt het niet en moet je het weggooien. Maar dan heb je wel geprobeerd.

Ingrediƫnten
Voor 8 personen

1 ajuin
 2 paarse wortelen
een puntpaprika
een gewone paprika
1 courgette
150 gr champignons
+/- 200 ml groentebouillon
peper en zout
20-30 minuten

Recept

Snij de verschillende groenten eerst in blokjes van ongeveer dezelfde grootte. Fruit de ui in een pan met dikke bodem. Voeg na enkele minuten de wortel en de paprikas toe en roer goed om. Vervolgens de courgette toevoegen en als laatste de champignons. Kruid met peper en zout. Giet de bouillon bij de groentemelange. Haal de pot van het vuur zodra de bouillon door de groenten is weggekookt.

Knapperige groentjes die de zomer in huis halen. Lekker bij een stukje gegrilde steak. Of voeg een tomatensausje toe en geniet van een heerlijke pasta. Creatief met restjes. Lekker!
toegevoegd door Sidfrisjes