Kiprolletjes met pesto, rauwe ham en kaas
"involtini di pollo con pesto, prosciutto crudo e formaggio" - Dat pesto perfect past bij pasta wisten we. Maar daarnaast kun je het ook combineren met bijvoorbeeld vlees, zoals in dit recept. Zo maak je van een simpel kipfiletje een bijzonder feestelijk gerecht. Het recept is goed voor ongever 8 kiprolletjes. Buon appetito!

Ingrediƫnten
Voor 4 personen

500 gram kipfilet/ 4 stukken kipfilet
75 gram belegen kaas/ 8 plakjes 
4 eetlepels pesto (liefst zelfgemaakte!)
4 plakken rauwe ham
2 eetlepels olijfolie
peper, zout
Extra:
plastic huishoudfolie
stokertjes
30-60 minuten

Recept

Snijd voor ongeveer 8 kiprolletjes de kipfilet horizontaal doormidden. Leg er een doorzichtig stuk folie op en sla plat met een vleeshamer of deegroller zodat je mooie dunne plakken krijgt.Besmeer elk stuk kipfilet met pesto. Leg er een door de lengte doormidden gesneden plak ham op en vervolgens een plakje kaas.Rol voorzichtig en strak op en maak dicht met 1 of 2 stokertjes (zorg ervoor dat de kaas er straks niet uit kan lopen).  Verwarm de olijfolie in een pan en bak de kiprolletjes circa 5 minuten zodat ze een beetje dichtzitten. Haal de rolletjes uit de pan en verwijder voorzichtig de stokertjes uit de kip.Bak de kiprolletjes nu nog eens 10 minuten op een rustig vuurtje aan alle kanten tot ze mooi goudbruin zijn. 
toegevoegd door zitizitoni