Chocomousse van pure chocolade
De pure chocolade geeft aan deze chocomousse een uitgesproken smaak. Maak dit toetje zeker een dag vooraf, dat verbetert het resultaat.

Ingrediƫnten
Voor 20 personen

200g pure chocolade
6 eigelen
6 eiwitten
100g fijne suiker
375 ml opklopbare room
20-30 minuten

Recept

Chocolade in stukjes breken en rustig laten smelten au bain-marie.
Opletten dat geen water bij de chocolade terecht komt want water en chocolade zijn vijanden.
Eigelen en de eiwitten scheiden.
Eigelen kloppen en beetje bij beetje de suiker erbij kloppen tot een witte, schuimige brij.
De lichtjes afgekoelde chocolade erbij spatelen.
Eiwitten stevig opkloppen en voorzichtig bij het mengsel voegen.
De room half opkloppen en er eveneens bij spatelen.
Glaasjes vullen.

Een plastic wegwerppuntzak (te koop bij o.a. Aveve) kan een goed hulpmiddel zijn om dit netjes te doen.

Laat rusten en opstijven in de koelkast.
toegevoegd door Chris