Mozzarella in carrozza
Mozzarella in de koets

Ingrediƫnten
Voor 4 personen

4 oude boterhammen
1 bolletje mozzarella (gewone of buffel-)
4 ansjovisfilets
bloem
2 eieren, losgeklopt met wat zout en peper
broodkruim
zonnebloemolie
10-20 minuten

Recept

Snijd de korst van de boterhammen. Snijd de mozzarella in plakjes.

Snijd de boterhammen diagonaal doormidden en beleg de helft ervan met mozzarella en ansjovis. 

Druk de andere kant er stevig op en wentel de sandwiches eerst door de bloem (ook de zijkanten), vervolgens door het ei en als laatste door het broodkruim.

Laat eventueel even rusten in de koelkast (zo worden ze steviger en zijn ze makkelijker te frituren).

Frituur de sandwiches in een pan met zonnebloemolie. 

TIP: Om te testen of de olie heet genoeg om te frituren, kun je er eerst een stukje broodkorst in doen: als het brood de olie opzuigt, is de olie nog te koud, als het brood krokant wordt en flink bubbelt, is de olie goed.

TIP: Je kan handige verpakkingen boordkruim bij de Toko krijgen. Anders: zelfgemaakt van oud brood of paneermeel
toegevoegd door zitizitoni