Eenvoudige aardappelgratin
Je kan naar eigen smaak veel/weinig kaas gebruiken, en natuurlijk ook variëren met soorten kaas! Groentjes toevoegen maakt het geheel nog lekkerder, champignons bijvoorbeeld zijn hier zeer goed voor!

Ingrediënten
Voor 2 personen

1 kg aardappelen
½ liter room
zout
peper
nootmuskaat
150 g gemalen Gruyère kaas
30-60 minuten

Recept

  1. Snijd de aardappelen in fijne schijfjes (de schijfjes niet wassen!) en schik ze in een ovenkom.
  2. Om de 2 laagjes kruiden met zout, peper, nootmuskaat en strooi wat Gruyère.
  3. Overgiet dit alles met room, het geheel moet zeker 3/4 onder de room staan, en druk even aan.
  4. Plaats in de voorverwarmde oven (200°), afgedekt met aluminium en laat staan tot de aardappeltjes goed zacht zijn (ongeveer 40 minuten). Verwijder dan de aluminiumfolie, strooi de rest van de kaas over de schotel en laat nog even staan om een lekker korstje te bekomen.
toegevoegd door Celine