Vis papillot
Geen grote visfan? Wees klaar om je smaak bij te stellen. Want met deze heerlijke, gezonde papillot van vis vermijd je de onaangename geur van gebakken vis, behoud je de oorspronkelijke zachte en sappige structuur, doet de oven eigenlijk al het werk en heb je in een mum van tijd een feestelijk multicombineerbaar gerecht klaar. Licht en lekker!

Ingrediënten
Voor 2 personen

300 g vis (kabeljauw, zalm, …)
1 sjalot
2 teentjes look
1 wortel
1 preistengel
enkele kerstomaatjes
olijfolie
verse basilicum
verse tijm
peper
zout
20-30 minuten

Recept

Pel en versnipper de sjalot.
Pel en snij de teentjes look in plakjes.
Snij de wortel en prei in dunne reepjes.
Snij ook de verse kruiden fijn.
Verwarm de oven alvast voor op 180°C.
Scheur 2 stukken aluminiumpapier af en maak er alvast bootjes van.
Leg in elk een stuk vis.
Bedek de vis met de sjalotsnippers en lookschijfjes.
Schik er ook de groenten op.
Voeg hele kerstomaatjes toe en besprenkel met de verse kruiden, en peper en zout.
Overgiet het geheel met een beetje olijfolie.
Vouw de papillot zorgvuldig dicht, laat genoeg plaats bovenaan om te stomen.
Laat gedurende een 15-tal minuten garen in de oven.
Haal de plakje look uit de papillot (zij hebben hun smaak afgegeven), en serveer de vis en groenten met rijst, pasta, aardappelen of zelfs vers brood met boter. Licht en lekker!

TIPS: In plaats van olijfolie kun je de papillot ook meer op smaak brengen met 10 el groentebouillon en 10 el witte wijn. Voeg dan in plaats van de olijfolie die ingrediënten toe.
Voor een exotische papillot kun je ook wat citroensap en enkele snippers venkel, rozemarijn en koriander toevoegen.
toegevoegd door Marilisa