Zwartewoudbrood
Zélf brood bakken is puur genieten. Van het deeg dat de pan uitrijst, de heerlijke bakgeur die de kamer verovert, en het dagverse brood dat op het aanrecht staat af te koelen.

Ingrediënten
Voor 1 stuks

700 g zwartewoudbloem
14 g zout
400 ml lauw water
4 koffielepels gedroogde gist
Langer dan 1 uur

Recept

Doe alle ingrediënten in de kneedmachine.
Die kneedt ze tot een homogene deegmassa.
Haal het deeg uit de machine en leg het in een beboterde bakvorm.
Laat het 20 minuten rijzen in de bakvorm.
Schuif de vorm voorzichtig in de voorverwarmde oven van 180 °C en bak het brood 45 minuten. Haal daarna het brood uit de bakvorm, en laat het op een rooster afkoelen.

Tip
Haal je het deeg uit de machine? Kneed het dan nog eens flink met de hand op een bebloemd werkoppervlak. Ik gebruik het liefst gedroogde gist. Dan hoeft het deeg maar één keer te rijzen.
toegevoegd door Mieke