Zucotto Ć  la Ilse
Heerlijk dessert met fijne structuur

Ingrediƫnten
Voor 10 personen

55 gram amandelschilfers
100 gram chocoladeschilfers
250 gram poedersuiker
2 gelatineblaadjes van 2 gram
3 eetlepels amaretto
3 eierdooiers
20-30 minuten

Recept

https://www.thermotricks.be/blog/thermomix-recepten/zuccoto

Rooster de amandelschilfers in een anti-kleefpan. Laat wat kleuren, maar niet bruin worden. Haal uit de pan en laat afkoelen.Plaats de vlinder op het mes.Doe de room in de mengkom en klop de room op met de helft van de poedersuiker tot hij de dikte heeft van yoghurt: 35 sec op snelheid 2,5. Haal uit de mengbeker en zet opzij. Reinig de beker.Week de gelatineblaadjes in koud water.Verwarm de amaretto even, bijvoorbeeld in de microgolf en los de uitgeknepen gelatineblaadjes op in de amaretto.Doe de eierdooiers samen met de rest van de poedersuiker in de mengbeker en klop ze wit: 3 min op snelheid 3.Haal uit de kom en meng er de mascarpone en amaretto met opgeloste gelatine onder. Spatel er dan voorzichtig de lobbig geklopte room doorGiet in glaasjes en laat minstens 2 uur afkoelen in de ijskast.Werk voor het serveren af met geroosterde amandelschilfers en chocoladeschilfers.
toegevoegd door clevercook