Pannenkoektips: kleurrijk en te gek lekker!
Pannenkoeken met suiker, slagroom, een bolletje ijs, chocoladesaus of choco… overheerlijk! Maar wat dacht je van een pannenkoekenexperiment? Bekijk onderstaande assortiment en tips en je pannenkoekenfestijn is nog nooit zo lekker of gekker geweest!

Ingrediënten
Voor 6 personen

400 g zelfrijzende bloem
1 liter melk
8 eieren
60 g fijne suiker
2 pakjes vanillesuiker
maïsolie of arachideolie
boter
kleurstof
cacaopoeder
gemalen kaas
alles wat je graag eet op je pannenkoek: suiker, choco, slagroom, ijs, saus
10-20 minuten

Recept

- Zeef de bloem in een kom en roer de suiker en vanillesuiker eronder.
- Maak in het midden een kuiltje en voeg daar de eieren toe.
- Voeg alvast 1/3de van de melk toe en begin het deeg te kloppen met de garde of de handmixer.
- Voeg vervolgens de rest van de melk toe. Blijf goed kloppen tot je een homogeen glad lopend deeg krijgt.
Je basispannenkoekendeeg is klaar!

=> Voeg nu bij 1/4de van het deeg 1 el kleurstof toe. Voeg bij nog 1/4de van het deeg 1 el van een andere kleurstof toe. Zo kun je rode, gele, blauwe of groene pannenkoeken maken!

=> Voeg bij 1/4de van het deeg 2 el cacaopoeder toe. Zo krijg je donkere, krokante chocoladepannenkoeken!

=> Voeg bij 1/4de van het deeg 50 g gemalen kaas toe. Voor een gegratineerde zoetzoute pannenkoek.

En ik daag je uit om nog meer gekke en lekkere pannenkoeksoorten te bedenken! Denk maar aan cocos, cornflakes, m&m’s, witte chocoladevlokken, …

Probeer het zelf uit en stuur je experiment en recept zeker en vast door via een reactie op dit recept of een berichtje op deze website!
toegevoegd door Marilisa