Ovenhapjes met geitenkaas en honing
Makkelijk te bereiden borrelhapje voor alle gelegenheden. Voor niet-vegetariërs ook heel lekker met wat spek bij!

Ingrediënten
Voor 6 personen

bladerdeeg
jonge geitenkaas met zachte smaak
vloeibare honing
tijm
spek (voor de liefhebbers!)
eierdooier
10-20 minuten

Recept

Als je diepgevroren bladerdeeg gebruikt, laat deze dan tijdig ontdooien. Gebruik je vers bladerdeeg, rol deze dan voorzichtig open. Snij het bladerdeeg in 4 vierkanten.

Plaats op elk vierkant een bolletje geitenkaas. Strooi er een snuifje tijm over en laat er een eetlepel vloeibare honing over lopen.

Wie wil kan er ook wat spek aan toevoegen. Kies zelf voor een reepje of blokjes. Zorg wel dat je vooraf het spek al goed hebt afgebakken.

Vouw het bladerdeeg dicht. Dit doe je door de punten van het vierkant keurig naar elkaar toe te brengen.

Klop de eierdooier los en bestrijk er de bladerdeeghapjes mee voor een mooie goudgele kleur.

Verwarm de oven voor op 200°C. Plaats de bladerdeeghapjes op een rooster met bakpapier (de honing en gesmolten kaas durven er wel eens uit te lopen!).
Laat een 15-tal minuten bakken tot je geitjes hoort mekkeren :-) of beter nog, tot de ovenhapjes een goudgele kleur krijgen.

Smakelijk!
toegevoegd door mbos