Avocado-waterkerssoep met ei en bacon
Een verfrissend soepje dat je als lunch of voorgerecht kunt serveren. Als voorgerecht heb je met dit recept genoeg voor 8 personen. Tips: -In de koelkast blijft de soep een paar dagen goed. De volgende dag is hij zelfs nog lekkerder! -In plaats van waterkers kun je ook baby spinazie nemen. -Waterkers is rijk aan vitamine A en C en aan mineralen als calcium, fosfor en magnesium. -Als je de soep te dik vindt, leng je hem aan met een beetje koud water.

Ingrediënten
Voor 4 personen

2 rijpe avocado’s, geschild, pit verwijderd en in stukken eruit geschept
75 g waterkers, grof gehakt
2 bosuitjes, fijngehakt
sap van 2 limoenen
150 ml volle yoghurt
500 ml afgekoelde groentebouillon
3 el fijngehakte muntblaadjes
zout en versgemalen peper
2 eieren
8 plakjes bacon
goede olijfolie
10-20 minuten

Recept

Doe avocado, waterkers, bosui, limoensap, yoghurt, groentebouillon en munt in de blender en pureer tot een gladde soep. Proef en voeg zo nodig zout en versgemalen peper toe. Laat de soep een halfuurtje in de koelkast rusten. Kook de eieren hard vlak voor het serveren, spoel ze af met koud stromend water en laat ze afkoelen. Hak de eieren in stukjes. Bak de plakjes bacon knapperig in een koekenpan zonder vet, laat ze op keukenpapier goed uitlekken en verkruimel ze. Serveer de soep met een beetje van het gehakte ei en verkruimelde bacon. Garneer met een straaltje olijfolie en wat versgemalen peper.
toegevoegd door PWestbeek