Aziatische zoetzure kip
Pittige en zoet tegelijk, deze Aziatische kip is niet alleen lekker, maar ook makkelijk te maken. Tips: -Als je de saus maakt, is deze licht bruin en dun, maar schrik niet! In de pan dikt hij in. -Maak een dubbele hoeveelheid en vries de helft in. Handig als je trekt krijgt in afhaalchinees! -Gebruik nasi-bamivlees of kalkoen in plaats van kip.

Ingrediënten
Voor 4 personen

1 blik ananasschijven, (230 g), in stukken gesneden, bewaar 100 ml van het vocht
¾ el honing
1 ¾ el rijstwijnazijn
2 ½ el sojasaus
1 ½ tl gemberpoeder
1 ¾ el maizena
3 el ketchup 
80 ml water
500 g kipfilet, in blokjes van 3 x 3 gesneden
15 g bloemzout en peper, naar smaak
2 ½ el zonnebloemolie
1 rode chilipeper, zonder zaadjes, fijngehakt
2 teentjes knoflook, in dunne plakjes gesneden
1 rode paprika, schoongemaakt en in blokjes gesneden
1 gele paprika, schoongemaakt en in blokjes gesneden
3 bosuitjes, het wit en het groen apart fijngesneden
2 el sesamzaadjes
noedels of rijst, voor erbij
20-30 minuten

Recept

Kluts ananasvocht, honing, rijstwijnazijn, sojasaus, gemberpoeder, maizena, ketchup en water in een maatbeker. Bestrooi de blokjes kip met de bloem en breng op smaak met zout en peper. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de kip met het chilipepertje op een middelhoog vuur in 5 minuten rondom bruin. Voeg de knoflook, paprikablokjes en saus toe en laat het gerecht 7 minuten afgedekt koken, maar roer af en toe. Roer de ananasblokjes en het wit van de bosuitjes erdoor en laat nog 5 minuten meekoken. Serveer met noedels of rijst en bestrooi met de sesaamzaadjes en het groen van de bosuitjes.
toegevoegd door PWestbeek