Portobello-burgers met brie en cranberry compote
Een smakelijke vegetarische burger maak je ook met portobello’s uit de oven! De cranberry compote zorgt voor een zoete, frisse touch.

Ingrediënten
Voor 4 personen

4 el olijfolie
2 teentjes knoflook, geperst
geraspte schil van 1 onbespoten citroen
1 el citroensapzout en peper
4 portobello’s, steeltjes volledig werwijderd en goed schoongeborsteld
8 plakjes brie van ca. 4 x 4 cm
4 hamburgerbroodjes
handvol gemengde groene sla
4 tl cranberry compote
versgemaakte frietjes of aardappelpartjes, voor erbij
20-30 minuten

Recept

Verwarm de oven voor op 200°C. 

Kluts de olijfolie, knoflook, citroenrasp, citroensap en zout en peper in een kommetje. Leg de portobello’s ondersteboven op een bakplaat en verdeel het mengsel er over heen. Bak de portobello’s gedurende 15 minuten. 

Haal de bakplaat uit de oven, draai de portobello’s om een en haal de bolle kant goed door het vrijgekomen vocht. Leg ze met de bolle kant naar boven op de bakplaat en beleg met de brie. Zet de portobello’s 2 minuten onder de gril of totdat de kaas is gesmolten.

Snij de broodjes dwars doormidden, beleg de onderste helft met de sla, leg de warme portobello er voorzichtig op en maak de burger af met een theelepel van de cranberry compote en de bovenste helft van het broodje. 

Serveer met versgemaakte frietjes of aardappelpartjes.
toegevoegd door PWestbeek