Appel Crumble
Heerlijke appel crumble is zo gemaakt en je kan het deeg, afgedekt met een plastiek folie, lange tijd bewaren in de koelkast. In theorie kan kan je het deeg even lang bewaren als de boter die we gaan gebruiken.

Ingrediënten
Voor 4 personen

450 g appelen in partjes gesneden
50 g bruine suiker
1 theelepel kaneel
200 g ongezouten boter
150 g suiker
300 g bloem
30-60 minuten

Recept

  • De oven voorverwarmen op 180°C.
  • Snij de appel in fijne stukjes en meng met de bruine suiker. Plaats alles in een met boter ingesmeerde ovenvaste schotel of kommetjes.
  • Meng de bloem, suiker en boter in een kom tot alles een korrelige deeg vormt.
  • Kruimel het deeg over de appel en plaats in de oven.
  • Laat +- 45min in de oven goudbruin bakken.
TIP. Je kan steeds het te veel aan deeg bewaren in de koelkast.
toegevoegd door Arties