Pizza di casa Kakelbont
Een makkelijk klaar te maken "home made" pizza om de vingers letterlijk bij af te lekken. Het recept van het deeg is afkomstig van Jamie Oliver. De vulling kan variëren naar gelang de inhoud van de ijskast!

Ingrediënten
Voor 4 personen

voor het deeg:
1 kg bloem
650 ml lauw water
2 eetlepels droge gist
1 eetlepel rietsuiker
1 theelepel zout
voor het beleg:
olijfolie
1 blikje tomatenpurée
10 kerstomaatjes
1 blikje gepelde tomaten
250 gram champignons
1 ui
100 gram geitenkaas
100 gram oude kaas
50 gram parmesan
kappertjes (optioneel)
30-60 minuten

Recept

Voor het deeg:
- het suiker en de gist oplossen in het lauwe water
- bloem en zout in een kom doen
- watermengsel in een kuiltje in de bloem gieten en langzaam mengen
- het geheel goed kneden
- een uurtje wegzetten op een warme plaats zodat het deeg kan rijzen

Voor de vulling:
- de ui fijn snijden en in de wok stoven in olijfolie
- fijn gesneden champignons er na een 5tal minuten bij doen en een aantal minuten laten stoven
- de gepelde tomaten, tomatenpurée en kerstomaatjes toevoegen
- enkele eetlepels water toevoegen
- alles een 5tal minuten laten pruttelen
- geitenkaas toevoegen in de saus, laten smelten

De oven voorverwarmen op 200 graden.

Het gerezen deeg kneden en in 2 delen. 1 deel uitrollen tot ongeveer 1 cm op een bakblik (op bakpapier)- de randen mogen gerust 1,5 cm dik zijn

Het groentenmengsel op het deeg gieten en beleggen met stukjes oude kaas en parmesan. Voor de liefhebbers kappertjes op de pizza leggen.

Het geheel in de oven schuiven en 35 minuten laten bakken.

Van het tweede deel deeg kan een broodje gemaakt worden. Goed kneden en vervolgens in een bakvorm doen. Gedurende 50 minuten in de oven (200 graden) laten bakken.
toegevoegd door katrien