Kip met kokosmelk en exotisch fruit
Fruit, groenten, vlees, vis, zuivelproducten, brood, wijn... Dag na dag kiest Cirkle de beste biologische en artisanale producten afkomstig uit België of haar buurlanden. Maak je keuze uit één van onze paketten of stel je eigen pakket samen. Wij leveren bij jouw thuis, op kantoor of in één van onze afhaalpunten. Om de ecologische voetafdruk te verkleinen en een bijdrage te leveren op sociaal niveau, combineert Cirkle deze leveringen met een gratis recyclingdienst. De opbrengst hiervan gaat integraal naar het goede doel. Ga nu van start en maak deel uit van de winkelrevolutie! Dit recept is afkomstig uit het kookboek Fair! van Oxfam-Wereldwinkels.

Ingrediënten
Voor 4 personen

1 kippenfilet van 200g
1 ui
15 blaadjes koriander
2 soeplepels currypoeder
1 soeplepel kurkuma
10 kerstomaten
1 banaan
3 mini papajas
75g ananas
40cl kokosmelk
zout, peper
pili-pili
olijfolie
3 soeplepels cashew noten
2 soeplepels rozijnen
basmatirijst
20-30 minuten

Recept

Laat de gedroogde rozijnen opzwellen
in een kom met water. Snijd de ananas en papaya en maak er een brunoise van.
Snijd de kerstomaten in de helft, de bananen in plakjes en de kip in blokjes
van 2 cm.
Bak de ui in olijfolie. Voeg de kerrie, kurkuma, piri-piri en blokjes kip toe. Hierna voeg je ook de kerstomaten, ananas en papaya toe. Laat koken gedurende 5 minuten en voeg dan de kokosmelk toe. Laat sudderen gedurende 10 minuten.
Voeg na 5 minuten de rozijnen, banaan, cashewnoten en de gehakte koriander toe. Breng op smaak met zout, peper en piri-piri.
Besprenkel met korianderblaadjes en serveer er basmatirijst bij.
toegevoegd door Cirkle