Groentetajine met abrikozen
Fruit, groenten, vlees, vis, zuivelproducten, brood, wijn... Dag na dag kiest Cirkle de beste biologische en artisanale producten afkomstig uit België of haar buurlanden. Maak je keuze uit één van onze paketten of stel je eigen pakket samen. Wij leveren bij jouw thuis, op kantoor of in één van onze afhaalpunten. Om de ecologische voetafdruk te verkleinen en een bijdrage te leveren op sociaal niveau, combineert Cirkle deze leveringen met een gratis recyclingdienst. De opbrengst hiervan gaat integraal naar het goede doel. Ga nu van start en maak deel uit van de winkelrevolutie! ----- Onze recepten-paketten voorzien alle exacte ingrediënten voor het gewenste aantal personen en worden bij u thuis, op kantoor of in één van onze afhaalpunten geleverd! Dit recept is beschikbaar voor 2, 4 of 6 personen en kunt u bestellen via www.cirkle.be > Paketten > Recepten-paketten.

Ingrediënten
Voor 4 personen

150g Uien - bio
Gemalen kaneel 
320g Aubergine - bio
1 blikje Gepelde tomaten - bio 
Paprikapoeder of pepertjes - bio
325g Pastinaak - bio
325g Zoete aardappel - bio
Peterselie - bio
100g Gedroogde abrikozen - bio
200g Volkorencouscous - bio
20g Amandelen
Olijfolie (niet inbegrepen)
Zout, peper (niet inbegrepen)
30-60 minuten

Recept

Maak de groenten klaar. Pel de uien en snij ze in ringen. Snij de aubergines in  blokjes van 4 cm. Schil de aardappelen en de
pastinaak en snij alles in  blokjes van 2 cm. Hak de peterselie grof.

Verhit wat olijfolie in een grote pot en stoof de uien met de pepertjes in 4 tot 5 minuten glazig. Strooi de gemalen kaneel erover en stoof nog eens 1minuut.

Doe de aubergineblokjes erbij en stoof ze 5 minuten tot ze zacht beginnen te worden.

Doe er nu de gepelde tomaten bij en plet ze. Giet er kokend water bij (150ml per persoon). Breng op smaak met zout en
peper en doe er dan de pastinaak, de aardappelblokjes en de abrikozen bij. Breng aan de kook en laat 15 tot 20 minuten pruttelen op een zacht vuurtje tot de groenten gaar zijn. Roer af en toe.

Doe intussen de couscous in een grote kom en overgiet met kokend water (100ml per persoon). Roer los met een houten lepel,  dek af met huishoudfolie en laat 5 minuten rusten. Werk de couscous daarna los met een vork en breng op smaak met peper en zout.

Schep het gerecht in borden en strooi er de peterselie en de grof gehakte amandelen over. Dien meteen op.
toegevoegd door Cirkle