Ragout van linzen en muskaatpompoen
Fruit, groenten, vlees, vis, zuivelproducten, brood, wijn... Dag na dag kiest Cirkle de beste biologische en artisanale producten afkomstig uit België of haar buurlanden. Maak je keuze uit één van onze paketten of stel je eigen pakket samen. Wij leveren bij jouw thuis, op kantoor of in één van onze afhaalpunten. Om de ecologische voetafdruk te verkleinen en een bijdrage te leveren op sociaal niveau, combineert Cirkle deze leveringen met een gratis recyclingdienst. De opbrengst hiervan gaat integraal naar het goede doel. Ga nu van start en maak deel uit van de winkelrevolutie! ----- Onze recepten-paketten voorzien alle exacte ingrediënten voor het gewenste aantal personen en worden bij u thuis, op kantoor of in één van onze afhaalpunten geleverd! Dit recept is beschikbaar voor 2, 4 of 6 personen en kunt u bestellen via www.cirkle.be > Paketten > Recepten-paketten.

Ingrediënten
Voor 4 personen

1 Selder - bio
20g Look - bio
500g Tomaten - bio
200g Rode linzen - bio
1kg Muskaatpompoen - bio 
1 blokje groentenbouillon - bio
4 pistolets van 55g - bio
Zout, peper (niet inbegrepen)
Olijfolie (niet inbegrepen)
30-60 minuten

Recept

Maak de groenten klaar. Snij de selder fijn, versnipper de look en snij de tomaten in grote stukken. Schil de pompoen, haal het binnenste eruit en snij het vruchtvlees in stukken.

Spoel de linzen onder koud stromend water.

Maak de groentebouillon klaar. Los het blokje op in 500ml kokend water. Meet daarvan de hoeveelheid af die u nodig hebt (zie ingrediënten).

Verhit 1 eetlepel olijfolie in een grote pot. Doe er de selder in en stoof 4 minuten tot de stukjes zacht zijn. Doe er de look bij en stoof nog eens 1 tot 2 minuten.

Voeg de tomaten, de linzen en de pompoen toe en stoof nog eens 5 minuten. Giet de bouillon in de pot en breng aan de kook. Leg het deksel op de pot, zet het vuur lager en laat 20 tot 25 minuten pruttelen (doe er wat water bij indien nodig) tot al het vocht
is opgenomen en de linzen zacht zijn.

Breng op smaak met wat zout en flink wat peper en schep in kommen. Leg de broodjes in de oven tot ze knapperig zijn (ongeveer 5 minuten op 220°) en dien op.
toegevoegd door Cirkle