Kippenbouten met sjalotten en tijm
Fruit, groenten, vlees, vis, zuivelproducten, brood, wijn... Dag na dag kiest Cirkle de beste biologische en artisanale producten afkomstig uit België of haar buurlanden. Maak je keuze uit één van onze paketten of stel je eigen pakket samen. Wij leveren bij jouw thuis, op kantoor of in één van onze afhaalpunten. Om de ecologische voetafdruk te verkleinen en een bijdrage te leveren op sociaal niveau, combineert Cirkle deze leveringen met een gratis recyclingdienst. De opbrengst hiervan gaat integraal naar het goede doel. Ga nu van start en maak deel uit van de winkelrevolutie! ----- Onze recepten-paketten voorzien alle exacte ingrediënten voor het gewenste aantal personen en worden bij u thuis, op kantoor of in één van onze afhaalpunten geleverd! Dit recept is beschikbaar voor 2, 4 of 6 personen en kunt u bestellen via www.cirkle.be > Paketten > Recepten-paketten.

Ingrediënten
Voor 4 personen

1kg kippenbouten
200g champignons
300g sjalotten
400g prei
Verse tijm
200g volle rijst
1 blokje kippenbouillon
18,75cl wijn
Olijfolie
Peper, zout
Langer dan 1 uur

Recept

Kook de rijst 40 minuten op een zacht vuurtje in een ruime hoeveelheid water.

Snij de paddenstoelen in vieren. Pel de sjalotten en snij ze in twee. Snij het groene gedeelte van de prei en snij het preiwit in dunne ringen.

Spoel de kippenbouten onder koud stromend water en dep ze goed droog met keukenpapier. Wrijf de bouten in met olijfolie en kruid ze met peper en zout.

Verhit een flinke scheut olie in een pan en braad de kippenbouten ongeveer twee minuten aan alle kanten aan. Haal ze uit de pan en leg ze apart.

Doe nu de paddenstoelen, de sjalotjes en de prei in de pan. Stoof ze ongeveer 2 minuten en roer intussen. Breng op smaak met zout en peper. Doe de tijm erbij en hou enkele takjes apart
voor de versiering.

Los een blokje kippenbouillon op in kokend water. Neem daarna de nodige hoeveelheid af (zie ingrediënten). Meet ook de juiste hoeveelheid wijn (zie ingrediënten). Voeg de wijn en de bouillon toe aan de groenten in de pan.

Leg de kippenbouten op de groenten en leg het deksel op de pan. Laat 40 minuten zachtjes pruttelen en roer af en toe. Leg de kippenbouten en de groenten op de rijst en dien op.
toegevoegd door Cirkle