Oosterse kipsalade
Eet deze heerlijke salade als lunch of lichte avondmaaltijd. Zin in iets meer vullends? Serveer de kip met rijst of noedels en gestoomde broccoli.

Ingrediënten
Voor 4 personen

4 el ketjap manis
3 el rijstwijnazijn (of witte wijnazijn)
2 el honing
1 tl sesamolie
1 el zoetzure saus
1 rode chilipeper, zonder zaadjes, fijngehakt
1 teentje knoflook, geperst
½ tl versgeraspte gember
4 kipfilets, in reepjes gesneden
4 little gems (of sla naar keuze) uit elkaar gehaald, goed gewassen en gedroogd
½ komkommer, in de lengte gesneden, zonder zaadjes en in plakjes
6 el cashewnoten
2 el wokolie
50 ml sake (of droge witte wijn)
2 bosuitjes, fijngehakt
30-60 minuten

Recept

Kluts de ketjap, rijstwijnazijn, honing, sesamolie, zoetzure saus, chilipeper, knoflook en gember in een grote kom. Voeg de kipreepjes toe en laat ze een halfuurtje marineren. Verdeel de sla en komkommer over 4 borden. Maak je wok goed heet en rooster de cashewnoten snel. Zet ze apart. Zeef de kipreepjes maar bewaar de marinade. Voeg de wokolie aan de hete wok toe en bak de kip al omscheppend in 3 minuten. Voeg een beetje van de marinade toe, verlaag het vuur en laat al omscheppend 3 minuten koken. Blus de wok af met de sake (of droge witte wijn) en nog 4 minuten koken. Hak ondertussen de geroosterde cashewnoten.Verdeel een beetje van de kip en wat kookvocht over elke portie sla en maak het gerecht af met de bosuitjes en cashewnoten. De cashewnoten kunnen door 3 el  sesamzaadjes vervangen worden. Ook lekker met reepjes groene paprika in plaats van komkommer.
toegevoegd door PWestbeek