Waldorfsalade
Laatst viel het me op dat je bijna nooit Waldorfsalade op het menu treft. Toch bijzonder, al helemaal gezien het feit dat maaltijdsalades nog altijd erg populair zijn. Nu dan toch maar een recept voor deze klassieker, met een kleine twist. De salade is absoluut de moeite waard: fris, knapperig, sappig. Serveren als een voorgerecht of bijgerecht of met wat koude geroosterde kip als een lichte maaltijd.

Ingrediƫnten
Voor 2 personen

3-4 stengels bleekselderij, met blaadjes eraan
1/2 rode appel
klein trosje rode of groene pitloze druiven
handjevol nootjes (walnoot, pecan of hazelnoot)
een paar blaadjes sla
1 eetlepel mayonaise
1 theelepel milde mosterd
1 theelepel honing
1 theelepel yoghurt
wat citroensap
10-20 minuten

Recept

De nootjes, indien nodig, in de oven roosteren en laten afkoelen. Het is verleidelijk om ze even snel in de pan te doen, maar dan verbranden ze gauw en zijn ze ook niet zo door en door knapperig.

Voor de dressing de mayonaise, mosterd, honing, yoghurt en citroensap mengen, eventueel op smaak brengen met zout en peper, ik vind het persoonlijk overbodig.

De selderij in dunne plakjes snijden, appel in partjes of stukjes, druiven eventueel door het midden. Alle ingredienten op het bord schikken, met de dressing overgieten. 

Eet smakelijk!
toegevoegd door BGastronome