Thaise viskoekjes
In het Thais heten deze smakelijke viskoekjes thod man pla. Ze zijn ze een van de meest populaire voorgerechten op het menu in Thaise restaurants en ook een geliefd ‘streetfood’ in Thailand. Serveer ze heet uit de frituur met een frisse komkommersalade.

Ingrediënten
Voor 4 personen

zonnebloemolie, om te frituren
500 g witvisfilet (bijv. koolvis, kabeljauw of tilapia), in stukken gesneden
zout
1 el Thaise rode currypasta
2 tl rietsuiker
rasp van 1 limoen
4 el verse koriander, fijngehakt (bewaar een paar takjes voor de garnering)
1 el vissaus
1 ei (losgeklopt)
2 el bloem
2 bosuitjes, in dunne ringetjes gesneden
60 g verse sperziebonen, in dunne ringetjes gesneden
partjes limoen, voor erbij
30-60 minuten

Recept

Verwarm de oven voor op 200°C. Doe de visfilet, zout, currypasta, rietsuiker, limoenrasp, koriander, vissaus, ei en bloem in de kom van een keukenmachine en pulseer juist totdat je een mooie homogene massa krijgt. Ga vooral niet te lang door! Meng de bosuitjes en sperziebonen er met een houten lepel door. Maak met natte handen 12 koekjes van ongeveer 2 eetlepels van het deeg per koekje, leg die apart op een bord en laat ze een half uurtje in de koelkast opstijven. Verhit een laag olie van ongeveer 3 cm in een hoge zware pan en bak de koekjes per 4 tegelijk in ongeveer 2-4 minuten. Laat ze daarna op keukenpapier goed uitlekken. Ondertussen kan je de gebakken koekjes warm houden in de oven. Serveer met komkommersalade en wat partjes limoen en garneer met de koriander.
toegevoegd door PWestbeek