Mosselen met witte wijn en room
Heerlijke verse mosselen van de markt met witte wijn, room, frietjes en zelfgemaakte mosselsaus.

Ingrediƫnten
Voor 2 personen

2,5 kg mosselen
20 cl droge witte wijn
1 groene selder
1 grote ajuin
peper, tijm en laurierblad
verse look
25 cl lichte of culinaire room
20-30 minuten

Recept

  1. Laat de mosselen weken (1u of meermaals )in de gootsteen gevuld met water. Haal loszittende en gebroken schelpen uit de mosselen en verwijder zeewier. 
  2. kuis en snij de selder en ajuin in grover stukken.
  3. Neem een grote kom en bak de ajuin en selder in een klontje boter. Voeg er het teentje look en de rest van de kruiden aan toe.
  4. Voeg de mosselen toe aan de kom. (GEEN WATER) 
  5. Overgiet met de wijn en room. Schut alles eens goed door elkaar en zet het deksel op de pot.
  6. Schut de mosselen om de 2 min door elkaar tot ze allemaal gestoomd zijn en de schelpjes open staan.
Bak de frietjes en maak een pittig mosselsausje van 2/3 mayonaise en 1/3 Dijon mosterd met wat peper van de molen en peterselie.

Geniet!
toegevoegd door Arties