Bananencake met blauwe bessen
Heb je zin in een gezond tussendoortje? Maak dan eens deze bananencake met blauwe bessen. Je kunt ook een lekkere dikke plak van deze bananencake als ontbijt eten.

Ingrediƫnten
Voor 12 personen

100 gram zelfrijzend bakmeel
60 gram havermout
3 eieren
3 grote bananen (liefst zo rijp mogelijk)
1 tl kaneel
handje walnoten
handje blauwe bessen
Langer dan 1 uur

Recept

1. Verwarm je oven voor op 180 graden. Prak de bananen fijn in een kom. Zijn je bananen nog erg hard, dan kun je de bananen ook pureren met een staafmixer of een keukenmachine. Voeg de eieren toe aan de gepureerde bananen en meng dit goed door elkaar. Voeg vervolgens de havermout, bakmeel en kaneel toe. Goed mengen en vervolgens voeg je de walnoten en blauwe bessen toe.
2. Meng alles goed door elkaar en giet het beslag in een ingevette cakevorm. Zet de bananencake voor circa 45 tot 50 minuten in de oven.

Tip: Je kunt deze overheerlijke cake ook als ontbijt eten!
toegevoegd door ChocoladeFan