Frisse salsa met gerookte zalm en krokante asperges
Voor ons paasfeest heb ik nog eens een recept opgediept uit onze kvlv-kooklessen. Dit voorgerechtje oogt mooi,is licht verteerbaar en smaakt heerlijk. Het snijwerk kan grotendeels vooraf gebeuren wat ik een groot pluspunt vind.

Ingrediƫnten
Voor 4 personen

12 asperges
100g panko
1 eetlepel sesamzaadjes
1 ei
peper
arachideolie
250g gerookte zalmVoor de salsa       1/3 komkommer       1/2 avocado       1/2 mango 
30-60 minuten

Recept

Mango, komkommer en avocado in kleine blokjes snijden.
Chilipepertje en lente-ui fijn snijden en mengen met limoensap, honing, peper en zout.
Alles onder de groentenblokjes  mengen en 30 minuten laten marineren.
Asperges schillen,houterige deel verwijderen en in ongeveer 10 minute beetgaar koken,laten uitlekken  en volledig afkoelen.
Panko mengen met sesamzaad.
Met dresseervorm de salsa op borden aanbrengen.
De gerookte zalm in stukken scheuren en losjes erop leggen.
Het ei loskloppen , de asperges paneren en en in de olie frituren.
De warme asperges schuin erop schikken.
Borden afwerken met balsamicosiroop en bieslooksprietjes.
Genieten!

toegevoegd door Chris