Zalmtaart
Deze hartige taart is niet alleen lekker als avondeten, maar ook als lunch of picknickgerecht. Ook koud smaakt hij heerlijk. Serveer de taart met gegrilde kerstomaatjes aan de tak of een spinazie en tomaat salade.

Ingrediënten
Voor 6 personen

boter, om in te vetten
1 rol bladerdeeg (270 g)
1 el olijfolie
2 stuks prei, schoongemaakt en alleen het wit in ringen gesneden
375 g zalmfilet, in stukken gesneden
250 ml crème fraîche
4 eierenzout en peper
30-60 minuten

Recept

Verwarm de oven voor op 190°C en vet de ovenschaal in met een beetje boter. Bekleed de ovenschaal met het bladerdeeg. Snij de randen bij, gebruik het resterende deeg voor de zijkanten van de bakvorm en prik overal in het deeg gaatjes met een vork.

Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de prei al roerend in 5 minuten. Verdeel de helft van de zalm over de deegbodem, daarna de prei gevolgd door de rest van de zalm.

Klop de crème fraîche, eieren en zout en peper in een kom. Schenk het beslag over de prei en zalm en bak de taart 45-50 minuten in de oven. Laat de taart vijf minuten afkoelen voordat je hem in puntjes snijdt.
toegevoegd door PWestbeek