Gekonfijte rode biet
De rode bietjes staan met hun mooie loof weer uitnodigend te pronken in de tuin.Tijd om er iets mee te doen want rode bietjes zijn lijnvriendelijk en supergezond.Om optimaal van deze eigenschappen te profiteren worden ze natuurlijk best rauw gegeten maar de grondsmaak stoort me daarbij.Daarom probeerde ik deze versie.

Ingrediƫnten
Voor 8 personen

4 jonge rode bietjes
2 dl olijfolie
1 eetlepel suiker
1 eetlepel vloeibare honing
sap van een halve citroen
peper en zout
30-60 minuten

Recept

Bietjes schillen en in dobbelsteentjes snijden.
Gedurende 5 minuten blancheren in licht gezouten water.
Laten schrikken onder koud stromend water en laten uitlekken.
Olijfolie,suiker,honing,een snuifje zout en een weinig peper mengen.
2minuten laten doorkoken.
Vuur lager zetten en rode biet bijvoegen.
Gedurende 30 minuten laten konfijten.
De bietjes nemen de aroma's op en de grondsmaak verdwijnt.
Mooi en lekker garnituur!
toegevoegd door Chris