Dubbele Brownietaart
Als je houdt van veel chocolade en massieve brownies, dan is dit echt de perfecte taart voor jou... Enorm veel calorieën dus pas wel op :P

Ingrediënten
Voor 14 personen

400 g pure chocolade (cacaogehalte 70%), in stukjes
75 g bloem
1 tl bakpoeder
3 el cacao
250 g ongepelde hele amandelen of 250 g gemalen amandelen
8 eieren, gesplitst
300 g fijne kristalsuiker
schijfjes mandarijn en slagroom of vanille-ijs, voor erbij
Honingamandelen
200 g geschaafde amandelen
3 el honing
Chocoladeganache
200 g volle room
200 g pure chocolade (cacaogehalte 70%), in stukjes
Langer dan 1 uur

Recept

  1. Pak de boter uit en gebruik de wikkel om 2 springvormen (ø 24 cm) in te vetten. Bekleed de bodem van de vormen met een cirkel bakpapier.
  2. Smelt de chocolade en boter in een hittebestendige kom boven een pan heel zachtjes kokend water (de kom mag het water niet raken). Zeef ondertussen de bloem, het bakpoeder en de cacao. Gebruik je hele amandelen, maal ze dan fijn in de keukenmachine.
  3. Als het chocolademengsel is gesmolten, neem je het van het vuur. Klop de eiwitten stijf, voeg de suiker toe en klop opnieuw lichtjes. Zet zolang weg. Roer het chocolademengsel door de eidooiers; meng stevig maar voorzichtig. Schep dit mengsel door het stijfgeklopte eiwit. Hou het luchtig en stop wanneer het laatste wit verdwijnt. Spatel de bloem en amandelen erdoor. Verdeel over de vormen en bak 25–30 minuten in de oven. De cake moet vanbuiten stevig en gaar zijn, maar vanbinnen nog zacht.
  4. Voor de honingamandelen: spreid de amandelen uit over een bakplaat, besprenkel ze met de honing en meng ze met je handen door elkaar. Als de ronde browniecakes zijn gebakken neem ze je uit de oven en schuif je de honingamandelen erin; bak ze in 5–10 minuten goudbruin.
  5. Laat de cakes helemaal afkoelen in de vorm. Als de amandelen klaar zijn, haal je ze van de bakplaat en breek je ze in stukjes. Laat afkoelen.
  6. Maak de ganache als de cakes zijn afgekoeld. Verhit de room in een steelpan op laag vuur. Voeg vlak voor het kookpunt de chocolade toe en neem de pan van het vuur. Roer tot je een glad, glanzend mengsel hebt.
  7. Bewaar de mooiste cake voor de bovenkant. Leg de andere cake op een taartschaal – voorzichtig, want vanbinnen is-ie nog een beetje zacht. Bestrijk met ongeveer een derde ban de ganache en leg de andere cake erop. Verdeel de rest van de ganache over de bovenkant; maak met de achterkant van een lepel een golvend oppervlak. Bestrooi met de honingamandelen en serveer met crème fraîche of ijs.
toegevoegd door Dark-Nut