Pasta portobello (koemelkvrij &lactosevrij;)
Ingrediënten
Voor 2 personen

2 teentjes knoflook
300 g biefstuk
250 g spekjes
300 g tagliatelle
250 g kastanjechampignons
2 portobello’s
250 ml soja kookroom
10 g basilicum
20-30 minuten

Recept

Snijd de knoflook heel fijn en fruit deze in olie voor ca. 1 minuut. Snijd de biefstuk in stukjes en voeg samen met de spekjes toe aan de knoflook. Bak 2 minuten mee. Schep het vlees uit de pan op een bord en dek af met aluminiumfolie.
Kook de tagliatelle.

Snijd de champignons en portobello’s in plakjes. Verhit olie in een koekenpan en bak 5 minuten op matig vuur. Doe de kook room erbij en breng aan de kook. Laat 3 minuten zachtjes koken. Roer regelmatig. Voeg de biefstuk met spekjes toe aan de paddenstoelen. Scheur of hak de blaadjes basilicum wat fijner en voeg deze vlak voor opdienen toe aan de saus. Meng de tagliatelle door de saus of serveer apart.
toegevoegd door eschot