Andijvie
Andijvie met sukadelapjes

Ingrediƫnten
Voor 2 personen

600 gram Aardappelen - Dun schillen, pitjes eruit en in stukken snijden
400 gram Andijvie - Fijn voorgesneden, nog wel even wassen
300 gram Sucadelapjes - Wel een grotere hoeveelheid tegelijk bereid
125 gram Margarine - Om de sucadelapjes te bakken en te braden
4 maal Water - Voor de aardappelen, andijvie, bouillon en groentesaus
3 beetje Zout - Voor de aardappelen, andijvie en sukadelapjes
2 dessertlepels Maizena - Voor de groentesaus
1 beetje Peper - Voor de sukadelapjes
1 halve kom Melk - Voor de groentesaus
2 scheutjes Azijn - Voor de sukadelapjes
0,5 blokje Bouillon - Voor de sukadelapjes
20-30 minuten

Recept

Voor de sukadelapjes (deze flink kruiden) hebben we ongeveer 2 uur nodig om ze lekker gaar te krijgen. Dus beginnen we ruim van te voren met het aan weerszijden lekker bruin bakken van deze lapjes. Tegelijkertijd nemen we wat water, brengen het aan de kook en roeren vervolgens het bouillonblokjes er doorheen. Deze bouillon doen we dan in de pan met de bruingebakken sukadelapjes. Vervolgens dien we er nog 2 scheutjes azijn bij en laten de sukadelapjes op een laag pitje circa 2 uur doorsudderen.

We zetten de aardappels en de andijvie gelijktijdig op het vuur. Als ze koken zetten we de vlammetjes wat lager, maar wel zodanig dat het water blijft koken.

Als de aardappelen gaar zijn, deze afgieten en even droog laten koken. De andijvie is nu ook gaar genoeg, deze ook afgieten. We nemen maizena en melk en roeren die samen tot een dik sausje. Ook zetten we een steelpannetje met een cm. andijviewater op het vuur en strooien al roerend het sausje daarbij, totdat het een mooie groentesaus is geworden. Deze gieten we vervolgens over de andijvie heen.

Als laatste gieten we de jus van de sukadelapjes in de juskom en we kunnen lekker gaan genieten van deze maaltijd.
toegevoegd door hgroenhout