Courgette ‘alla parmigiana’
Zucchine alla parmigiana - Waarom niet variëren op de klassieker ‘melanzana alla parmigiana’ ? Niks mis met courgette als vervanging voor de aubergine. Wat mij betreft is het in laagjes serveren van groenten met tomatensaus en kaas een voortreffelijke manier om een gezond gerecht op tafel te zetten. Als hoofdgerecht is dit recept geschikt voor twee personen, als bijgerecht voor vier personen. Vergeet niet om er brood bij te serveren voor de ‘scarpetta’ , ofwel je bord schoon te vegen met brood! Buon appetito!

Ingrediënten
Voor 4 personen

500 gram courgette
olijfolie
1 teentje knoflook, uitgeperst
1 blik tomaten
basilicum
100 gram Parmezaanse kaas
zout en peper  
Langer dan 1 uur

Recept

bereiding 45 min., oven 25 min.

Snijd de courgette in gelijkmatige plakjes (dit gaat het gemakkelijkst met een mandoline). Verwarm een (gril)pan met een beetje olie en gril hierin de plakjes goudbruin. Breng de plakjes courgette op smaak met zout en peper.

Verwarm
een scheutje olijfolie in een koekenpan en fruit hierin kort het teentje knoflook. Voeg de tomaten toe en laat 20 minuten pruttelen. Breng op smaak met een zout en peper. Voeg op het einde een aantal gescheurde blaadjes basilicum toe.

Vet
een ovenschaal in met olijfolie. Maak verschillende lagen van de courgette, tomatensaus, een aantal blaadjes basilicum en de geraspte kaas tot alles gebruikt is (het aantal lagen hangt af van de grote van je ovenschaal).

Zet
de schotel 20-25 minuten in een voorverwarmde oven op 180° C.
toegevoegd door zitizitoni