Pizza Landaise
Een heerlijke pizza met de smaken van het zuidwesten van Frankrijk! Serveer met een koele rosé.

Ingrediënten
Voor 4 personen

200g magret de canard (eendenborst filet)
fleur de sel
versgemalen peper
1 rol kant-en-klare pizzadeeg
150ml pizzasaus 
100g Gruyère, geraspt
100g plakjes champignon
1 rode ui, gehalveerd en in dunne plakjes gesneden
1 ½ tl gedroogde oregano
chiliolie, desgewenst
20-30 minuten

Recept

Verwarm de oven op 200°C voor en bekleed een bakblik met een stuk bakpapier. 

Kerf een ruitjespatroon op het vel van de eendenborst. Doe de eendenborst in de pan (met het vel naar beneden) en bak deze 3 minuten. Draai de eendenborst om, en bak deze nog 3 minuten aan de andere kant. Even laten afkoelen en in dunne plakjes snijden.

Leg het pizzadeeg op het bakblik en beleg met de saus, de plakjes eendenborst en de kaas. Volg met de rest van de ingrediënten.

Schuif de pizza in de oven en bak deze in 20 minuten. In stukken snijden en met chiliolie serveren.
toegevoegd door PWestbeek