Kippenpasteitjes
De vulling voor deze pasteitjes maakt gebruik van de kip waar bouillon al van getrokken is. Het vlees is op zich smaakvol, maar wat droog, het vraagt dus om een bijzondere aanpak. De pasteitjes zijn heerlijk mals en kunnen zowel koud alsook warm opgegeten worden.

Ingrediënten
Voor 20 stuks

De vulling
het vlees van de gare soepkip
1 flinke ui, fijn gesnipperd
1 flinke wortel, grof geraspt
handjevol verse kruiden, bieslook, peterselie, lavas, tijm
3 eetlepels kippevet van de soep
150-200ml bouillon
zout en peper naar smaak
Het deeg
100ml water
100ml zonnebloemolie
snuf zout
1/4 theelepel bakpoeder
300g bloem
een ei en sesamzaadjes
30-60 minuten

Recept

Als de kip gaar is, het vlees er zoveel mogelijk afhalen. Mijn oma zou ook het vel gebruiken, en terecht. Je zult zien dat er niet verschrikkelijk veel vlees is maar wel zeker voldoende voor onze doeleind. Het is ook wat droog, maar daar doen we straks wat aan. Het vlees mag door een vleesmolen of foodprocessor, het hoeft geen puree te worden, maar gewoon fijn gehakt.

In de kippenvet de ui en wortel sauteren tot ze helemaal zacht zijn. Samen met de kruiden aan de kip toevoegen en steeds een beetje bouillon erbij doen, totdat de vulling lekker smeuig is. Niet waterig, maar heerlijk mals. Op smaak brengen met zout en peper en aan de kant zetten.

Het deeg maken is erg makkelijk: alle ingredienten behalve ei en sesam bij elkaar doen en een zeer soepel en niet plakkerig deegje van kneden. Een kwartiertje laten rusten en daarna in 20 stukjes verdelen (ong 25g elk).

Elk stukje tot een vlinterdun ovaaltje uitrollen (eentje per keer). Dat gaat heel gemakkelijk, het deeg is zeer zacht en soepel, plakt niet, je hoeft je aanrecht dan ook niet met de bloem te bestuiven. Op het ovaaltje een flinke eetlepel vulling leggen, tot een worstje vormen en het oprollen tot een sigaar, de zijkanten ingevouwen. En dan nog 19 keer. De pasteitjes op een bakplaat leggen, bestrijken met een geklutstue ei en besprenkelen met wat sesam. Bakken in een voorverwarmd oven (200C) totdat ze mooi goudbruin zijn. Soms barst de zijkant van een "sigaartje" en lekt er een paar drupjes van de vulling. Dat is behalve een schoonheidsfoutje geen punt.

Warm serveren met een kop krachtige kippenbouillon, niet te heet en niet te koud. Anders zijn de pasteitjes ook koud lekker, zo uit het vuistje. Смачного! 
toegevoegd door BGastronome