Tomaten-courgettetaartjes
Omdat courgettes een zachte, neutrale smaak hebben laten ze zich makkelijk combineren met andere ingrediƫnten maar ze passen zeker perfect bij tomaten, look en kazen. De tuinkruiden geven smaak en pit aan de bereiding.

Ingrediƫnten
Voor 4 personen

4 vierkantjes diepvriesbladerdeeg
2 vleestomaten
1 jonge courgette
50 g zongedroogde tomaten
50 g fetekaas
1 dl olijfolie
1 teentje knoflook
tuinkruiden (1 takje rozemarijn, 2 takjes oregano, 2 takjes tijm, 4 laurierblaadjes)
zout en peper
30-60 minuten

Recept

Laat de diepvriesbladerdeeg lichtjes ontdooien.
Hak de tuinkruiden en de knoflook fijn en meng met de olijfolie.
Snijd de tomaten en de courgettes in dunne plakken.
Snijd de zongedroogde tomaten en de feta in kleine stukjes.
Leg de bladerdeeg op een vel bakpapier op een ovenschotel.
Prik er met een vork hier en daar wat gaatjes in;
Schik er de tomaten-en courgetteschijfjes op.
Verdeel er de stukjes zongedroogde tomaten en de stukjes fetakaas over.Besprenkel de taartjes met de kruidenolie.
Bak gedurende 15 minuten in een voorverwarmde oven op 225 graden.
Een lekker bijgerechtje!

i.p.v. van fetakaas kan men een snede geitenkaas(Chevagne) over het geheel laten smelten.
toegevoegd door Chris