Vegetarische chili met tofu en bonen
Probeer deze heerlijke vegetarische chili met een groene salade of rijst. En de volgende dag smaakt hij nog beter!

Ingrediënten
Voor 4 personen

2 el milde olijfolie
2 teentjes knoflook, fijngehakt
2 sjalotjes, fijngehakt
325g tofu, verkruimeld
1/4  tl chilipoeder
1 tl gemalen komijn
1 tl gedroogde oregano
1 tl gerookte paprikapoeder
1 tl zout
1 tl suiker
2 rode paprika’s schoongemaakt en fijngesneden
blik bruine bonen in chilisaus
blik kidneybonen, afgespoeld en uitgelekt
blik tomatenblokjes
70g tomatenpuree
1/4 el cacaopoeder
3 el ketchup
groene salade en geraspte kaas, voor erbij
30-60 minuten

Recept

Verwarm de olie in een pan en laat de knoflook en sjalotjes zachtjes zweten. Voeg de tofu, chilipoeder, gemalen komijn, gedroogde oregano, paprikapoeder, zout en suiker toe en roer alles goed door gedurende 5 minuten. Voeg de rode paprika’s, bonen, tomaten, tomatenpuree, cacaopoeder en ketchup toe. Laat dit aan de kook komen, verlaag het vuur, leg een deksel op de pan en laat het gerecht 1 uur koken, af en toe even roeren. Serveer met salade en de kaas. 
toegevoegd door PWestbeek