Lente-salade met Franse Ratte aardappelen
Ratte aardappelen zijn zeer smaakvol en perfect in deze heerlijke lente-salade. Serveer als hoofdgerecht of als bijgerecht bij gebraden kip of kip van de barbecue.

Ingrediƫnten
Voor 4 personen

500g ratte aardappelen, ongeschild en in stukken gesneden
100g erwten (uit de diepvries)
3 hardgekookte eieren, gesneden
2 stengels bleekselderij, gesneden
handvol verse kruiden (peterselie, basilicum, etc), fijngehakt
3 el mayonaise
1 el grove mosterd
zout en peper, naar smaak
verse groene sla, zongedroogde tomaatjes en olijfolie, voor erbij
20-30 minuten

Recept

Kook de aardappelen 5 minuten. Voeg de erwten toe en laat alles nog 5 minuten koken. Giet de aardappelen en erwtjes af, spoel met koud water en goed laten afkoelen. Meng de gekoelde aardappelen en erwtjes met de eieren, bleekselderij, kruiden, mayonaise en mosterd. Serveer de salade op een bedje van groene sla en maak af met wat zongedroogde tomaatjes en een beetje olijfolie.
toegevoegd door PWestbeek