Vega shepherd’s pie
Een heerlijk alternatief voor de vegetariërs onder ons. Serveer met een frisse salade of gestoomde broccoli.

Ingrediënten
Voor 4 personen

1 ½ el olijfolie
2 stengels bleekselderij
1 winterpeen, geschild en grof gehakt
1 rode ui
2 teentjes knoflook
1 pak tofu gehakt
1 blik tomatenblokjes
1 tl Worcestersaus
1 1/2 tl gedroogde rozemarijn
1 tl gedroogde tijm
zout en peper
250g aardappels, in stukken gesneden
500g knolselderij, geschild en in stukken gesneden
2 tl Dijon mosterd
3 el room
een beetje boter, voor de afwerking
30-60 minuten

Recept

Verwarm de oven op 200°C voor. 

Hak de bleekselderij, winterpeen, ui en knoflook fijn in een keukenmachine. Verwarm de olie in een grote pan en fruit de groente in 5 minuten. Voeg de tofu toe samen met het blik tomaten, de Worcestersaus, kruiden en zout en peper. Roer alles goed door, leg een deksel op de pan en maak de puree voor de bovenste laag.

Kook de aardappels en knolselderij gedurende 15 minuten of tot ze gaar en zacht zijn. Giet de aardappels en knolselderij af, breng op smaak met zout, peper, mosterd en room en pureer met een stamper. Doe de saus in een ovenschaal en bedek met de puree.


Maak het gerecht af met wat klontjes boter over de aardappel laag en bak in de oven gedurende 20 minuten. Serveer met een frisse salade.
toegevoegd door PWestbeek