Geschnetzeltes nach Züricher Art
Ingrediënten
Voor 4 personen

2 sjalotten 
200 gram witte champignons
 400 gram kalfsvlees of varkenshaas 
 7 eetlepels roomboter
 4 eetlepels  witte wijn
 4 eetlepels kalfsfond
 0,125 liter slagroom 
 1 citroen, schoongeboend
 paar takjes fijngehakte peterselie
30-60 minuten

Recept

  • Pel en snipper de sjalotjes. 
  • Snijd de champignons in plakjes. 
  • Snijd het vlees in dunne reepjes.
  • Verhit een eetlepel boter en bak op hoog vuur de helft van het vlees. 
  • Uit de pan halen ( het hoeft niet gaar te zijn) en bak de tweede portie met
  • een nieuwe eetlepel  boter. 
  • Neem ook dit vlees uit de pan en bewaar het. 
  • Meng er wat zout en peper door.
  • Bak nu op een lager vuur in dezelfde pan in een 1/3 eetlepel boter de
  • sjalotten glazig in ongeveer  3 minuten. 
  • Dan de champignons 3 minuten  meebakken 
  • Schenk de wijn in de pan en uit laten bruisen.  
  • Voeg de fond toe, laat weer even bruisen en giet de room in de pan.
  • Vermeng het geheel
  • Kook in tot saus dikte en breng op smaak met zout en peper.
  • Voeg het vlees toe en breng aan de kook.
  • Rasp er op de fijne rasp een beetje geel van de citroen over en bestrooi met peterselie.



Serveer met Rösti  of Spatzli
toegevoegd door bertkonings